


Lorena Negrea
Nascuta in Ramnicu Valcea in anul 1993, incepe cursurile de balet la "Scoala Populara de Arte" cu profesoara Iolanda Cherascu inca de la o varsta frageda.
In 2004 este admisa la Liceul de Coregrafie "Floria Capsali" din Bucuresti, fiind absolventa a acestuia in 2012. Urmeaza apoi cursurile Facultatii de Stiinte si Arte "Gheorghe Cristea", sectia-Coregrafie, fiind licentiata in anul 2015.
In anul 2012 se alatura companiei de balet a "Operei Nationale Bucuresti", unde danseaza pana in anul 2020. In stagiunea 2015-2016 colaboreaza ca solista cu "Opera Nationala Romana Iasi" si cu "Teatrul de Balet Sibiu", totodata fiind invitata sa danseze si la numeroase gale de balet din care amintim: Royal Ballet Gala Estonia, Ballet International Festival Syracusa-Italia, Gala de balet Bielefeld-Germania, Gala WBC Sibiu, Gala of the Stars Bucuresti, Gala Operei Nationale Timisoara, Gala de Balet Constanta,Tokio Ballet Company etc.
Lucrand cu nume cunoscute in lumea dansului clasic si contemporan precum:
Christina Hamel, Ileana Iliescu, Adina Cezar,Monica Fotescu Uta, Sergiu Stefansky, Gheorghe Iancu, Mihai Babuska, Ioan Tugearu, Cristian Craciun, Gigi Caciuleanu, Paul Boss(Trustul Balanchine), Stanislav Fecco, Vasili Medvedev, Renato Zanella, Johan Kobborg,Thierry Guiderdoni, Lorena se defineste ca balerina.
Palmaresul sau cuprinde atat roluri solistice cat si roluri de prim solista in numeroase spectacole:
Lacul Lebedelor, Romeo si Julieta,
Anna Karenina, Paquita, Don Quijote, Corsarul, Baiadera, Giselle, La Sylphide,
Frumoasa din padurea adormita,
La fille mal gardee, Spargatorul de nuci, Teme si Variatiuni, Opus73, Peer Gynt,
Trilogie Ionesco, Tribut Ceaikovski, La Vivandiere, Carmina Burana
Imagine all the people, In the middle somewhat elevated, Serenada, Bolero, Anotimpurile, Dincolo de dans, Sacre du printemps etc.
“Dansul pentru mine este terapie.Pe scena pot da frau liber sentimentelor,
trairilor, simturilor, starilor de tot felul,
incercand sa modelez fiecare personaj in functie de personalitatea mea, trecand astfel prin filtrul personal fiecare rol dansat. Dansul este mijlocul meu preferat de a comunica cu cei din jur,oferindu-mi in final satisfactia, implinirea si incarcatura emotionala de care am nevoie atunci cand ma reintorc in viata cotidiana."

