top of page
DSC_8175.jpg
wp2785405-dance-background_edited.jpg

Lorena Negrea

Nascuta in Ramnicu Valcea in anul 1993, incepe cursurile de balet la "Scoala Populara de Arte" cu profesoara Iolanda Cherascu inca de la o varsta frageda.

In 2004 este admisa la Liceul de Coregrafie "Floria Capsali" din Bucuresti, fiind absolventa a acestuia in 2012. Urmeaza apoi cursurile Facultatii de Stiinte si Arte "Gheorghe Cristea", sectia-Coregrafie, fiind licentiata in anul 2015.

In anul 2012 se alatura companiei de balet a "Operei Nationale Bucuresti", unde  danseaza pana in anul 2020. In stagiunea 2015-2016 colaboreaza ca solista cu "Opera Nationala Romana Iasi" si cu "Teatrul de Balet Sibiu", totodata fiind invitata sa danseze si la numeroase gale de balet din care amintim: Royal Ballet Gala Estonia, Ballet International Festival Syracusa-Italia, Gala de balet Bielefeld-Germania, Gala WBC Sibiu, Gala of  the Stars Bucuresti, Gala Operei Nationale Timisoara, Gala de Balet Constanta,Tokio Ballet Company etc.

Lucrand cu nume cunoscute in lumea dansului clasic si contemporan precum:

Christina Hamel, Ileana Iliescu, Adina Cezar,Monica Fotescu Uta, Sergiu Stefansky, Gheorghe Iancu, Mihai Babuska, Ioan Tugearu, Cristian Craciun, Gigi Caciuleanu, Paul Boss(Trustul Balanchine), Stanislav Fecco, Vasili Medvedev, Renato Zanella, Johan Kobborg,Thierry Guiderdoni, Lorena se defineste ca balerina.

Palmaresul sau cuprinde atat roluri solistice cat si roluri de prim solista in numeroase spectacole:

Lacul Lebedelor, Romeo si Julieta,

Anna Karenina, Paquita, Don Quijote, Corsarul, Baiadera, Giselle, La Sylphide,

Frumoasa din padurea adormita,

La fille mal gardee, Spargatorul de nuci, Teme si Variatiuni, Opus73, Peer Gynt,

Trilogie Ionesco, Tribut Ceaikovski, La Vivandiere, Carmina Burana

Imagine all the people, In the middle somewhat elevated, Serenada, Bolero,  Anotimpurile, Dincolo de dans, Sacre du printemps etc.

Dansul pentru mine este terapie.Pe scena pot da frau liber sentimentelor,

trairilor, simturilor, starilor de tot felul,

incercand sa modelez fiecare personaj in functie de personalitatea mea, trecand astfel prin filtrul personal fiecare rol dansat. Dansul este mijlocul meu preferat de a comunica cu cei din jur,oferindu-mi in final satisfactia, implinirea si incarcatura emotionala de care am nevoie atunci cand ma reintorc in viata cotidiana."

10920262_705821199516288_152938199549021
wp2785405-dance-background_edited.jpg

Mihai Mezei

Nascut in Bucuresti,in anul 1983, incepe sa studieze baletul la Liceul de Coregrafie "Floria Capsali" din Bucuresti in anul 1995.
In clasa a X-a, primeste bursa de studii pentru urmatorii doi ani la Accademia Nazionale di Danza, din Roma, urmand apoi sa revina in tara pentru a absolvi Liceul de Coregrafie "Floria Capsali" Bucuresti.

In anul 2003 este acceptat in compania de balet a "Operei Nationale Bucuresti", devenind in scurt timp prim solist.
In stagiunea 2006-2007 danseaza ca prim solist alaturi de "Teatrul National de Opera si Balet Oleg Danovski" din Constanta, apoi in urma unor probleme medicale este nevoit sa intrerupa dansul clasic pentru o perioada de 3 ani. In acest timp, neputand sa stea departe de scena, alege sa danseze pentru compania "Carnival Cruise Lines"
In perioada 2010-2012 revine la "Opera Nationala din Bucuresti", urmand ca apoi sa se alature ca prim solist la "Opera Nationala din Split", Croatia pentru urmatorii patru ani. In 2016, dupa o scurta perioada petrecuta la "Opera Natioanala din Sarejevo", incepe colaborarea ca balerin, maestru de balet si coregraf cu "Ballet de France". In anul 2018 revine ca maestru de balet la "Opera Nationala Bucuresti", iar in 2020 colaboreaza din aceeasi postura cu "Teatrul de Balet Sibiu".

De-a lungul carierei a lucrat cu nume importante ale dansului clasic si contemporan din care amintim:
Alexa Mezincescu, Jannette Jaquette, Ljiliana Gvozdenovic, Ioan Tugearu, Constantin Marinescu, Mihai Babuska, Pavel Rotaru, Cristian Craciun, Gigi Caciuleanu, Eduard Clug, Vladimir Vasiliev, Dinko Bogdanic, Stanislav Fecco, Vasili Medvedev, Michael Pink, Stasa Zurovac, Mario Piazza, Tucho Rigano, Gillbert Meyer, Olivier Patey, Jaroslav Slavicky.

Palmaresul sau cuprinde atat roluri solistice ca si roluri de prim solist in numeroase spectacolele:
Lacul Lebedelor, Spargatorul de nuci, Don Quijote, Romeo si Julieta, Giselle, Baiadera, Corsarul, Coppelia, Cocosatul de la Notre Damme, Cenusareasa, La fille mal gardee, Carmen, Frumoasa din padurea adormita, Alba ca zapada, Peter Pan, Carmina Burana, Tango.Radio and Juliet, Zorba, Requiem, Sacre du printemps, Simfonia fantastica, Visul unei nopti de vara,etc. 

bottom of page